CACiS - Forn de la Calç  
   
 

TALLERS

Tallers de Formació

El distanciament present entre art i societat no s'ha de centrar únicament en la lectura expositiva. Una part dels problemes de comunicació entre la pràctica de l'art i el públic són visibles també des d'un acostament desconfiat per part d'aquest. La falta de costum, l'ampliació de coneixements des de la comoditat o cert accés a la cultura des de la recerca d'un elitisme sense profunditat fan que, l'aproximació social a l'art actual no sigui massa fructífera. CACiS ofereix al llarg de l’any tallers per artistes, educadors, públic en general, on tothom interactua de forma activa, motivant un diàleg entre l’autor i la seva obra. D’aquesta manera l’observador, deixa de ser un objecte passiu.

Tallers de Pedra Seca

La pedra seca és un patrimoni cultural, arquitectònic, artístic i ecològic. Es un exemple de confluències cap a models sostenibles i equilibrats, reflex de les línies de treball de CACiS. Des de la dècada dels cinquanta del segle XX, coincidint amb la recessió demogràfica, va caient tot allò que els homes han anat alçant pedra sobre pedra, tornant a poc a poc la natura a recuperar allò que els avantpassats havien anat guanyant-li lentament amb el treball de les seves mans, motiu pel qual aquest paisatge,està condemnat a desaparèixer. De mica en mica anem restaurant el patrimoni que tenim, seguint amb la filosofia de sostenibilitat de CACiS, llegant al les generacions futures aquestes construccions de gran valor arquitectònic que pertanyen a la cultura Mediterrània.

Cada any CACiS organitza una cap de setmana de
reconstrucció d’una barraca de vinya propera al Centre.

   

Tallers d'artistes

CACiS, aprofitant les estades dels artistes residents becats per la realització de projectes de recerca en diferents disciplines artístiques, organitza tallers on els alumnes poden seguir el treball que s’està fent al Centre. Molts dels artistes seleccionats presenten els seus propis tallers. Aquestes propostes són incloses cada any dins de les ofertes educatives de forma temporal o generen tallers adreçats a adults. La voluntat de CACiS és que els artistes residents aportin al Territori els seus testimonis personals, ajudant a entendre millor quins són els motius, mètodes de treball i llenguatges contemporanis. Artistes de Canada, Singapur, França, Holanda, Irlanda, Estats Units, Anglaterra, Brasil,... que es relacionen també amb altres artistes catalans, el resultat d’aquest intercanvi ajuda al moviments de la cultura i a fer–la créixer.

 
 
 
CACiS - EL FORN DE LA CALÇ Accés al nostre Facebook Accés al nostre Twitter